izrada web stranica, web dizajn, SEO
Web hosting by Totohost
Napravite svjetlucavi animirani tekst u photoshopu:

Prije no počnete razmislite o veličini i boji slova, te namjeni. Možete napraviti svjetlucavi banner ili nešto drugo. Počinjemo izradom bannera Tea:
Prvo otvorimo PS i napravimo novi dokument File > New document, veličina je na slici, boju odaberete po želji, moja je prozirna (Transparent).

okvir novi file

Zatim odaberete text (na slici) ja sam odabrao Arial Black 48pt i boju texta (ja sam odabrao #e38f21) i upišete text (deblja slova, bolje izgledaju za ovu animaciju).
Sad bi trebali imati background layer i text.

photoshop text

 

upis teksta photoshop

Nadalje treba layer rasterizirati i dodati filter na njega: odite na Select Layer/Rasterize/Type. Sada duplicirajte layer dva puta tako da imate 3 layera teksta. Layer na kojem radite mora biti označen kao na slici ispod.

oznaceni layer

Označite gornji text layer i dodajte: select Filter/Noise/Add noise, neka veličina bude 50%.

add noise

Onda označite slijedeći layer i neka veličina bude 55% i slijedeći neka bude 60%.
Sad treba tekst malo začiniti da izgleda bolje, označite gornji layer i odaberite:select Layer/Layer Style/Blending Options, dodajte stroke, drop shadow i malo bevel and embosse, ispod su slike mojih podešenja, a vi svoja možete malo podesiti prema tipu i debljini slova koja ste izabrali.

layer blending

 

drop shadow

 

bevel and emboss

 

stroke

Sada trebamo kopirati ovaj layer style i dodati ga na ostale layere znači idete na desni klik na layer odaberete copy layer style i označite druga dva layera i kliknete sa paste layer style. Nakon toga idete na window > animation ili ako imate CS2 ili niže prebacite na image ready Shift+Ctrl+M i kad ste prešli u image ready imate animaciju, ako ne opet idete na window/animation. U ovoj fazi nam treba samo top tekst layer i background layer, ostale isključite (kliknete na oko pored njih da se ne vide).

layers oko

Trebali bi imati jedan frame poput ovog na slici:

animation frame

Sad isključite top layer i označite layer ispod, dodajte novi frame, označite text layer i uključite najdoljnji text layer. Dodajte još jedan frame i upotrijebite srednji text layer ponovo. Sad bi trebali imati 4 framea u animaciji.

 

frames

Pritisnite play i dugme i vidite kako to izgleda. Animaciju možete i optimizirati na File > optimize as i ako ste zadovoljni onda možete spremiti animaciju, idete na File > save for web and devices i spremite to kao gif file:

save optimized

Na kraju to izgleda ovako.

 

tea svjetlucavo

 

 

 

 

UserOnline